Yüksek performansı sayesinde hem dünyada hem de ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılan Gazbeton, modern inşaatların vazgeçilmez yapı malzemeleri arasında yer alıyor. Hafif bir örgü malzemesi olması nedeniyle hem kullanımı hem de uygulaması oldukça başarılıdır. Yüksek binaların yapımında tercih edilen Bu ürün binayı duvar yükünden kurtarıyor.
Özellikle depreme dayanıklı binalar inşa ederken gaz betondan sıklıkla yararlanılıyor. Projelere değer katan bir yapı malzemesi olan Gazbeton ticari, sanayi, turistik ve sosyal tesisler ile her tip konutun inşasında yer alıyor. Hız, konfor, kalite ve ekonomi nedeniyle de tercih edilen bir üründür.
Gazbeton'un özellikleri şu şekildedir;
- Hafif ve gözenekli bir yapıya sahiptir.
- Hacminin %80'i gözeneklerden oluşur.
- Masif ve yoğunluğu düşük bir malzemedir.
- Isı ve ses iletkenliği en düşük duvar malzemesidir.
Sektörde her geçen gün değeri artan Gazbeton, birçok avantajı da arada bulunduruyor. Gazbeton'un artıları saymakla bitmez. gazbeton'un artıları nelerdir? sorusuna cevap olacak 9 madde...
Üretim
Silis kumu ve kirecin çimento ile bağlanmasıyla üretilen Gazbeton'da gaz oluşumunu alüminyum pasta sağlıyor. Elde edilen hamur çelik kaplara milimetrik hassasiyetlerle dökülüyor ve istenilen boyutlarda kesiliyor. Buhar kürü ile sertleşmesi sağlandıktan sonra kullanıma hazırdır. Üretim maliyeti diğer örgü malzemelerine oranla daha düşük olduğu için fiyat olarak da avantaj sağlıyor.
İşlem Görme
Gazbeton istenilen ölçüde kesilebildiği için düz duvar örerken büyük kolaylık sağlıyor. Büyüklüğünü ve ölçüsünü dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Kesici araçlarla rahatlıkla kesmek mümkündür. İşlem görebilme özelliği sayesinde işçilik maliyeti açısından da ciddi tasarruf sağlıyor. Pratik ve konforlu bir malzeme olduğundan dolayı işçiler tarafından da beğeni görüyor.
Uzun Ömürlü ve Dayanıklı
Gözenekli yapısı sayesinde sağlam ve uzun ömürlü bir performans sağlayan Gazbeton'u rutubet oluşumunu önlüyor. Su emme kapasitesi oldukça düşüktür. Bu özelliği sayesinde küflenme yapmaz. Çevre koşullarına ve iklim şartlarına karşı dayanıklıdır.
Depreme Dayanıklı
Hafif olduğu için binanın taşıma sistemine minimum yük binmesine neden oluyor. Taşıma sisteminin az yük yüklenmesi ise deprem anında yapının korunmasını sağlıyor. Ayrıca inorganik ve masif bir yapıya sahip olduğu için basınca karşı da dayanıklıdır.
Kullanım Kolaylığı
İnşaat işçiliğini önemli oranda azaltan Gazbeton'un kullanımı kolaydır. Gazbeton ile çalışmak daha keyiflidir. Bu sayede inşaat işleri daha çabuk ilerliyor. Çalışmalar zamanında ve sorunsuz bir şekilde teslim ediliyor.
Ateşe Dayanıklı
Binaları yangından koruma yönetmeliğine göre A1 sınıfı yani hiç yanmaz malzemeler kullanılması gerekiyor. Bu malzemenin en az 1200 derece ısıya karşı dayanıklı olması şarttır. Gazbeton, 2000 derece sıcaklığa kadar dayanabilen inorganik bir yapıya sahiptir. Yangına karşı 240 dakikadan fazla dayanıklılığını koruyan Gazbeton, emniyetli binaların inşaatında vazgeçilmez bir seçenektir. Yanmaz yapıların oluşturulmasında yaygın olarak kullanılıyor. Alev almaz ve yangına karşı dirençlidir. Ayrıca yangın güvenlik holü ve yangın duvarı çözümlerinde de ilk tercih edilen Gazbeton'dur.
Isı Yalıtımı
Yapılarda ısı kaybının büyük bir bölümü dış duvardan kaynaklanır. Özel yapısı olan Gazbeton, ısı yalıtımı konusunda başarılı bir performans sağlıyor. İçerideki ısıyı dışarıya dışarıdaki ısıyı ise içeriye sızdırmıyor. Böylece doğalgaz ve elektrik faturalarında ciddi anlamda tasarruf sağlıyor. Gazbeton delikli tuğlaya oranla 3 kat, betona oranla ise 10 kat daha iyi ısı yalıtımı sağlıyor. Tuğla veya beton malzemelerden yapılmış duvarlara ayrıca yalıtım için ek masraflar gerekiyor. Gazbeton'da ise ek masraflara gerek kalmıyor.
Ses Yalıtımı
Gazbeton, sadece ısı yalıtımında değil ses yalıtımında da başarılı bir etkiye sahiptir. Etüt merkezleri, eğitim kurumları, iş yerleri ve ev gibi yaşam alanlarında aşırı gürültünün önüne geçiyor. Dışarıdaki sesleri dışarıda içerideki sesleri ise içeride tutabiliyor. Hem içerideki hem de dışarıdaki gürültüden insanların rahatsız olmasını engelliyor.
Kullanım Alanları
Gazbeton'un kullanımı ve kullanım alanları her geçen gün daha da artıyor. Devlet kurumlarından özel şirketlere ait binalara kadar birçok yapıda güvenle kullanılıyor. Yerine göre asmolen blokları, yerine göre ısı yalıtım plakası olarak yararlanılıyor. Hafif gözenekli ve dayanıklı yapısı sayesinde inşaat sektörünün en sevdiği malzemeler arasındadır. Gazbeton'un kolay bir şekilde işleniyor olması da popülerliğini artıran bir özelliktir. Çünkü istenilen geometrik şekillere kolayca girebiliyor.
Bu yazı 408 kere okundu.